Sociaal meldpunt is op zoek naar u

15 oktober 2020
Foto1fb

Het sociaal meldpunt is het onafhankelijk meldpunt voor alle vragen en meldingen over de ondersteuning op het gebied van welzijn, zorg, wonen, werk en inkomen en jeugdhulp. Dus als u vragen heeft over de huishoudelijke hulp of u bent niet tevreden over de jeugdzorg van uw kind, dan kunt u contact op met hen opnemen. Of dat u gewoon een luisterend oor wilt, dan zitten Joyce en Hans van het meldpunt voor u klaar. Ze zijn elke werkdag bereikbaar van 9.00 tot 17.00.

Joyce vertelt: “We zijn tijdens de Corona crisis gewoon bereikbaar geweest en hebben ook contact gehouden met diverse organisaties. Grotendeels digitaal en via de telefoon, dat gaat prima. Meldingen die we ontvangen kunnen bijvoorbeeld gaan over situaties waarbij inwoners tegen zaken aanlopen, waarbij situaties kunnen verslechteren of vast dreigen te lopen. Zo ook over waar iemand terecht kan met zijn of haar hulpvraag en/of hoe ontvangen diensten worden ervaren. Voor al dit soort vragen en meldingen is het meldpunt er voor alle inwoners van Tilburg. Het is prettig dat we ook korte lijnen hebben met de Meedenkers voor wanneer mensen ondersteuning kunnen gebruiken bij het in gang gaan zetten van hulpverlening.”

Het meldpunt biedt een luisterend oor. “Mensen bellen ons op, omdat ze het even niet weten”, geeft Hans aan. “Wij luisteren naar hun verhaal, stellen vragen en nemen hier echt de tijd voor. En dat vinden mensen al heel fijn. En deze verhalen en hun ervaringen schrijven we op, zodat we aan organisaties kunnen laten zien waar de verbeterpunten zijn. Zodat we samen ervoor kunnen zorgen dat de ondersteuning in Tilburg nog beter kan worden. Wij zijn een onafhankelijk organisatie, waar de mensen ook anoniem terecht kunnen.”

Joyce en Hans zijn dus op zoek naar u. Zodat ze nog meer mensen kunnen helpen. En willen ze graag horen wat uw ervaringen en verhalen zijn op het gebied van ondersteuning van WMO, Jeugdzorg en participatiewet. Dit enthousiaste duo zit er klaar voor om met u in gesprek te gaan. Dus laat u horen.

Meer informatie over het Meldpunt staat op de facebookpagina van het Sociaal meldpunt, facebook.com/sociaalmeldpunttilburg. Mocht u alvast willen bellen dan kan dat op 013- 202 00 56 of 06-481 710 27. U kunt natuurlijk ook mailen op info@sociaalmeldpunttilburg.nl.